Održana 13. hrvatska konferencija o kvaliteti, Brijuni 2013.

27.5.2013 11:17:00
U hotelima Nacionalnog parka Brijuni, na Brijunima održana je od 9. do 11. svibnja 2013. godine 13. hrvatska konferencija o kvaliteti i 4. znanstveni skup Hrvatskog društva za kvalitetu.
 
Pozivna plenarna predavanja održali su gosti konferencije poznati stručnjaci iz područja kvalitete upravljanja : Nenad Injac, Joseph A. De Feo, Saša Petar, Gordana Žurga, Vanja Kenjić, Zdenko Adelsberger, Slavko Arsovski i Siniša Varga. Radionicu je održao direktor Juran Institute iz SAD-a, g. Joseph A. De Feo.




Na konferenciji su izloženi brojni radovi u četiri sekcije, uz postersku sekciju i sekciju sa znanstvenim radovima.
 
U društvenom dijelu konferencije organiziran je posjet Rovinju i Limskom kanalu.
 
Hrvatski zavod za norme bio je pokrovitelj konferencije. Rad pod naslovom „Ujednačavanje sustava upravljanja kvalitetom na razini europskih normizacijskih organizacija“ izradili su Nenad Nikolić, voditelj Tehničke uprave u HZN-u, Andreja Mačković, voditeljica odsjeka za financijske i knjigovodstvene poslove i predstavnik uprave za upravljanje kvalitetom i Ivana Ivić, voditeljica odsjeka za opća područja normizacije. U ime ravnatelja Hrvatskog zavoda za norme, g. Mirana Škerla i organizacija u sustavu infrastrukture za kvalitetu, skup je pozdravila Andreja Mačković.
 
U pripremi konferencije sudjelovao je Nenad Nikolić, predsjednik Nadzornog odbora Hrvatskog društva za kvalitetu. Nenad Nikolić i Tea Havranek, voditeljica odsjeka za razvoj, edukaciju i certifikaciju bili su članovi Međunarodnoga programskog odbora konferencije i sudjelovali su u selekciji i recenziranju radova.
 
Nenad Nikolić vodio je B sekciju sa 6 prijavljenih radova u okviru teme konferencije: „Kvaliteta i gospodarstvo“ te predstavio rad troje autora iz Hrvatskog zavoda za norme.
 
Hrvatski zavod za norme kolektivni je član Hrvatskog društva za kvalitetu, a Hrvatsko društvo za kvalitetu aktivni je član Hrvatskog zavoda za norme.



Sudionice konferencije iz HZN-a Andreja Mačković, voditeljica odsjeka za financijske i knjigovodstvene poslove, Ivana Ivić, voditeljica odsjeka za opća područja normizacije i Tea Havranek, voditeljica odsjeka za razvoj, edukaciju i certifikaciju