Radionica o normizaciji za udruge – Ne OKOLIŠaj s normama

Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR), u suradnji s organizacijom ECOS (European Environmental Citizens Organisation)  i Hrvatskim zavodom za norme (HZN) organizira radionicu pod nazivom Ne OKOLIŠaj s normama.  ECOS je nevladina, neprofitna organizacija iz Priloga III. Uredbe (EU) br. 1025/2012 Europskoga parlamenta i Vijeća od 25. listopada 2012. o europskoj normizaciji koja predstavlja interese zaštite okoliša u procesu normizacije na europskoj razini.

Radionica je namijenjena predstavnicima organizacija civilnog društva, poslovnog sektora, jedinica lokalne samouprave i drugima koje zanima područje zaštite okoliša i normizacije, a održati će se 21. rujna 2018. godine u Sivoj vijećnici na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER).

O prednostima članstva u HZN-u i razlozima zašto bi udruge za zaštitu okoliša trebale sudjelovati u procesu nacionalne normizacije, izlaganje će održati gospođa Dubravka Bačun, dugogodišnja članica HZN-a i predsjednica tehničkog odbora HZN/TO 207 Upravljanje okolišem.

Više o programu radionice i informacije za prijavu potražite na:

https://hr-hr.facebook.com/pg/DOOR.hr/posts/?ref=page_internal
http://ecostandard.org/ecos-and-door-organise-a-standardisation-workshop-for-croatian-ngos-21-september-2018/
 
Link na pozivnicu: http://door.hr/poziv-na-radionicu-ne-okolisaj-s-normama/

HZN e-glasilo 6/2019

Službeno glasilo Hrvatskoga zavoda za norme (HZN e-glasilo) izlazi mjesečno (Odluka). Kao prilog službenomu glasilu nalazi se Oglasnik za normativne dokumente s podacima o rezultatima rada hrvatske, međunarodne i europske normizacije.

HZN e-glasilo obrađuje teme iz normizacije i donosi novosti iz HZN-a te međunarodnih i europskih normirnih tijela...
Pročitajte više