Četvrta Balkanska konferencija o normizaciji i ISO-ov regionalni seminar za IT administratore

Hrvatski zavod za norme (HZN) domaćin je dva događaja potkraj listopada ove godine - četvrte Balkanske konferencije o normizaciji i regionalnog seminara Međunarodne organizacije za normizaciju (ISO).

Sudionici ovogodišnje Balkanske konferencije o normizaciji potpisat će Protokol o suradnji u skladu sa zaključcima prošlogodišnje konferencije održane u Tivtu. Na taj se način promiče učinkovitija suradnja povezana s normizacijom, omogućava lakši, zajednički pristup rješavanju srodnih ili zajedničkih problema te lakše stavljanje tehničkih proizvoda na tržište ili u uporabu, kao i pružanje usluga među unutarnjim tržištima država potpisnica.

Trodnevna Balkanska konferencija o normizaciji pod radnim naslovom Elektronički alati i usluge za komunikaciju između svih sudionika nacionalne normizacije razmjenjivat će iskustva, informacije i nove ideje u obliku panel diskusija u području proizvoda i usluga nacionalnih normirnih tijela uključujući repozitorij, aplikacije za komentiranje prijedloga norma, alate za male i srednje poduzetnike, zaštićeno područje za rad članova tehničkih odbora, internetsku trgovinu, baze podataka, kataloge, probleme autorskih prava i slično.Sudionici ISO-ova regionalnog seminara za IT administratore stjecat će  nova znanja i vještine nužne za obavljanje poslova administratora podataka i korisničkih računa, uključujući upravljanje ulogama korisnika u ISO-ovim tehničkim odborima, pododborima i radnim skupinama u sklopu ISO-ove aplikacije ISO Global Directory, a također i osnivanje i upravljanje nacionalnim zrcalnim odborima. Sudionici će također dobiti informacije o novim e-uslugama odnosno o načinu na koji ISO može pružiti tehničku podršku svojim članovima - nacionalnim normirnim tijelima u njihovu radu na nacionalnoj razini. S obzirom na istovremeno događanje konferencije i seminara, nositelj jedne panel diskusije u okviru Balkanske konferencije o normizaciji bit će predavač iz ISO-a.

Oba događaja održavaju se od 21. do 23. listopada 2015. godine u Zagrebu. Balkanska konferencija o normizaciji održat će se u prostorima Hrvatskog zavoda za norme i Ministarstva gospodarstva, a ISO-ov seminar u obližnjem Hotelu International.


HZN e-glasilo 11/2018

Službeno glasilo Hrvatskoga zavoda za norme (HZN e-glasilo) izlazi mjesečno (Odluka). Kao prilog službenomu glasilu nalazi se Oglasnik za normativne dokumente s podacima o rezultatima rada hrvatske, međunarodne i europske normizacije.

HZN e-glasilo obrađuje teme iz normizacije i donosi novosti iz HZN-a te međunarodnih i europskih normirnih tijela...
Pročitajte više