Studenti Fakulteta prometnih znanosti u posjetu HZN-u

Devetnaest studenata Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu u pratnji dr. sc  Diane Božić i doc. dr. sc. Anite Dimitrović posjetilo je Hrvatski zavod za norme 16. studenog 2015. godine.

To je drugi ovogodišnji posjet studenata navedenog fakulteta i nastavak uspješne suradnje s HZN-om koji je osmišljen kako bi se studenti bolje upoznali s normizacijom i osobito nizom norma za upravljanje sustavima kvalitete ISO 9000.
U radnom posjetu HZN-u bili su studenti smjera Aeronautike koji slušaju kolegij Upravljanje kvalitetom u zrakoplovstvu te studenti smjerova Inteligentni transportni sustavi i Poštanski promet koji slušaju kolegij Upravljanje kvalitetom.Mr. sc. Nenad Nikolić, voditelj Tehničke uprave i tajnik tehničkog odbora HZN/TO 176, Upravljanje kvalitetom i osiguravanje kvalitete pozdravio je studente i profesorice te ih upoznao s osnovama normizacije i nizom norma za sustave upravljanja kvalitete ISO 9000.
Naglasak je bio na razlici između prijašnjeg i novog izdanja norme ISO 9001:2015 te je g. Nikolić istaknuo kako je težište novog izdanja norme stavljeno na cjelokupnu i trajnu uspješnost organizacije i njezin održivi uspjeh.

Voditeljica Odsjeka za poslove normoteke, gđa Ana Marija Boljanović upoznala je studente  sa zbirkom hrvatskih norma te aplikacijama dostupnim na internetskim stranicama HZN-a: Sustav komentiranja nacrta norma HZNacrti i Tečaj e-učenja o normizaciji.  
Nakon izlaganja gosti su posjetili normoteku, koja je informacijska, dokumentacijska i komunikacijska središnjica Hrvatskoga zavoda za norme te korisnicima omogućuje besplatan uvid u sadržaj norma kao i u ostale dokumente iz fonda i pristup svim raspoloživim informacijama.

Predavanje o normizaciji i posjet studenata Fakulteta prometnih znanosti HZN-u organizirale su Vesna Ferenčak Brodarić, viša stručna savjetnica za normizaciju u području usluga, kućanstva i slobodnog vremena i Ivana Ivić, voditeljica Odsjeka za razvoj, edukaciju i certifikaciju.
 

HZN e-glasilo 11/2018

Službeno glasilo Hrvatskoga zavoda za norme (HZN e-glasilo) izlazi mjesečno (Odluka). Kao prilog službenomu glasilu nalazi se Oglasnik za normativne dokumente s podacima o rezultatima rada hrvatske, međunarodne i europske normizacije.

HZN e-glasilo obrađuje teme iz normizacije i donosi novosti iz HZN-a te međunarodnih i europskih normirnih tijela...
Pročitajte više