Informativni sastanak "Norme grade povjerenje"

Obilježavanje europskoga tjedna maloga i srednjega poduzetništva (MSP) 


 

Povodom obilježavanja Europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva Hrvatski zavod za norme (HZN) organizirao je 16. studenoga 2016. godine informativni sastanak pod nazivom “Norme grade povjerenje” na koji su pozvani predstavnici organizacija koje predstavljaju i zastupaju interese malih i srednjih poduzeća.

Osnovni razlog sazivanja sastanka bio je upoznati sudionike s najnovijim aktivnostima u području europske normizacije i e-alatima HZN-a namijenjenim malim i srednjim poduzetnicima kao što su: Sustav komentiranja nacrta norma – HZNacrti, Repozitorij hrvatskih norma – HRN4You, Tečaj e-obuke za MSP i dr.

Glavni cilj sastanka bio je uspostaviti bolju suradnju i dogovor oko potencijalnih zajedničkih aktivnosti između HZN-a i predstavnika komora, strukovnih udruženja i ostalih subjekata koji predstavljaju i zastupaju interese malih i srednjih poduzeća.

Sastanak je otvorio i skup pozdravio ravnatelj HZN-a gospodin Miran Škerl. Na sastanku je sudjelovalo preko 20 sudionika.
Na sastanku su sudjelovali predstavnici iz sljedećih institucija: Agencije za investicije i konkurentnost, Ekonomskog instituta, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske komore arhitekata, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Udruge Hrvatski izvoznici, Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe, Udruge inovatora Hrvatske, te predstavnici tvrtki ALTPRO d.o.o. i SPID d.o.o.
 
Predavači, čija izlaganja su niže prikazana, bili su:
 
Ana Marija Boljanović, (HZN)
Danijela Novota Krajnović, (HZN)
Igor Božičević, (HZN)
 
 

HZN e-glasilo 11/2018

Službeno glasilo Hrvatskoga zavoda za norme (HZN e-glasilo) izlazi mjesečno (Odluka). Kao prilog službenomu glasilu nalazi se Oglasnik za normativne dokumente s podacima o rezultatima rada hrvatske, međunarodne i europske normizacije.

HZN e-glasilo obrađuje teme iz normizacije i donosi novosti iz HZN-a te međunarodnih i europskih normirnih tijela...
Pročitajte više