Studenti Fakulteta kemijskoga inženjerstva i tehnologije posjetili HZN

U okviru kolegija Upravljanje kvalitetom koji se predaje na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, studenata pete godine studija Kemija i inženjerstvo materijala, u pratnji asistenta Milana Vukšića, posjetili su 1. prosinca 2016. godine normoteku Hrvatskog zavoda za norme.
 

Posjet je organiziran na incijativu izv. prof. dr. sc. Danijele Ašperger za dvadesetak studenata koji su izrazili interes za posjetom normoteke HZN-a.
 

Prvi je dio posjeta organiziran u dvorani Nikola Tesla, gdje su izlaganja za studente održali  Ana Marija Boljanović, voditeljica Odsjeka poslova normoteke HZN-a, Danijela Novota Krajnović, viša stručna savjetnica za poslove normoteke i Igor Božičević, voditelj Odsjeka za prodaju i marketing U izlaganjima su studenti upoznati s osnovnim pojmovima, ciljevima i područjima rada normizacije, fondom normoteke, vrstama normizacijskih dokumenata, razinama normizacije, autorskim pravima na norme te s najznačajnijim podacima o HZN-u. Poseban je naglasak stavljen na elektroničke aplikacije koje korisnicima omogućava HZN pa su povezano s tim, studentima predstavljene aplikacija HZNacrti, Tečaj e-učenje i Repozitorij hrvatskih norma HRN4You.
 
Drugi je dio posjeta organiziran u normoteci HZN-a gdje su studenti imali priliku vidjeti prostor namijenjen korisnicima normoteke te su upoznati s načinima informiranja o normama i kako mogu najlakše doći do informacija povezanih s normizacijom u njihovome području djelovanja.
 
Studenti su brojnim pitanjima pokazali interes za teme izlaganja, a asistent Milan Vukšić se na kraju posjete, u ime prisutnih studenata zahvalio na dobroj organizaciji posjeta i na svim vrijednim informacijama koje su studenti dobili.
 

HZN e-glasilo 6/2018

Službeno glasilo Hrvatskoga zavoda za norme (HZN e-glasilo) izlazi mjesečno (Odluka). Kao prilog službenomu glasilu nalazi se Oglasnik za normativne dokumente s podacima o rezultatima rada hrvatske, međunarodne i europske normizacije.

HZN e-glasilo obrađuje teme iz normizacije i donosi novosti iz HZN-a te međunarodnih i europskih normirnih tijela...
Pročitajte više