Studenti Sveučilišnoga diplomskog studija Građevinskog fakulteta u Osijeku posjetili Hrvatski zavod za norme

Hrvatski zavod za norme i ove su godine posjetili  studenti diplomskog studija na Građevinskom fakultetu u Osijeku u okviru kolegija Upravljanje kvalitetom. Studenti, u pratnji prof. dr. sc. Zlate Dolaček-Alduk, dipl. ing. građ., predstojnice Zavoda za organizaciju, tehnologiju i menadžment Građevinskog fakulteta u Osijeku, posjetili su 28. travnja Hrvatski zavod za norme i Hrvatsku akreditacijsku agenciju. Ovakve posjete za svoje studente prof. dr. sc. Zlata Dolaček-Alduk organizira već više godina zaredom.

Studente je  pozdravio ravnatelj HZN-a, g. Igor Božičević te je u svom uvodnom govoru, između ostalog, istaknuo  da je HZN, s obzirom na višegodišnju suradnju Građevinskog fakulteta u Osijeku i HZN-a, omogućio studentima Građevinskog fakulteta u Osijeku besplatan pristup svim hrvatskim normama putem Repozitorija HRN4You za vrijeme trajanja testnog razdoblja, do kraja 2017. godine. Voditeljica Odsjeka za opća područja normizacije, gđa Vlasta Gaćeša-Morić, dipl. ing. građevinarstva održala je izlaganje o normizaciji u području graditeljstva, koje je obuhvatilo pregled područja normizacije, odgovarajućih tehničkih odbora, prikaz podataka o objavljenim normama s posebnim osvrtom na eurokodove i dr. O normoteci, fondu, aplikacijama i uslugama HZN-a te autorskim pravima na norme, izlaganje je održala dr. sc. Ana Marija Boljanović, voditeljica Odsjeka poslova normoteke.

Na kraju posjeta HZN-u, studenti su posjetili normoteku HZN-a gdje su imali priliku vidjeti radni prostor namijenjen korisnicima i gdje im je ukratko informacije o radu s korisnicima i mogućnostima koje oni ostvaruju dolaskom u normoteku, izložila Danijela Novota Krajnović, viša stručna savjetnica za poslove odsjeka normoteke. 

HZN e-glasilo 6/2018

Službeno glasilo Hrvatskoga zavoda za norme (HZN e-glasilo) izlazi mjesečno (Odluka). Kao prilog službenomu glasilu nalazi se Oglasnik za normativne dokumente s podacima o rezultatima rada hrvatske, međunarodne i europske normizacije.

HZN e-glasilo obrađuje teme iz normizacije i donosi novosti iz HZN-a te međunarodnih i europskih normirnih tijela...
Pročitajte više