Studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta posjetili HZN

27.1.2020 9:59:00
Studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta posjetili su Hrvatski zavod za norme 21. siječnja 2020. godine. Ovo je drugi posjet studenata tog fakulteta  u pratnji profesorica dr. sc. Bosiljke Šaravanje i  dr. sc. Anice Hursa Šajatović.
 
Studente je pozdravila gospođa Ivana Ivić, voditeljica Odsjeka za razvoj, edukaciju i certifikaciju te ih upoznala s temama predavanja i predstavila predavače.

Gospođa Božena Mesek, tajnica tehničkih odbora u području zdravlja, okoliša i medicinske opreme, predstavila je rad u Hrvatskom zavodu za norme, osnove normizacije i rad u tehničkim odborima. Na kraju se osvrnula na područje osobne zaštitne opreme, s naglaskom na tehničke odbore HZN/TO 556, Osobna zaštitna oprema i HZN/TO 557, Zaštitna odjeća.

Gospođa Ana Marija Boljanović, voditeljica Odsjeka za poslove normoteke upoznala je studente s radom normoteke te naglasila važnost autorskog prava na norme. Predstavila je aplikacije dostupne na internetskim stranicama HZN-a: sustav komentiranja nacrta norma HZNacrti, tečaj e-učenja o normizaciji i Repozitorij hrvatskih norma HRN4You.
 
Nakon izlaganja, studenti su posjetili normoteku.