Online seminar SBS-a "Revizija Direktive o strojevima, norme i ocjena sukladnosti – Što mali i srednji poduzetnici trebaju znati"

25.10.2021 14:48:00



16. studenog 2021. godine
10.00 - 12.00 sati po srednjoeuropskom vremenu








U travnju 2021. Europska komisija predložila je novu uredbu koja će zamijeniti sadašnju Direktivu o strojevima. Direktiva o strojevima i nova uredba pokrivaju široki raspon proizvoda, od poljoprivrednih i industrijskih strojeva do dizala male brzine i električnog namještaja. Mali i srednji poduzetnici (MSP) posluju u mnogima od tih sektora kao proizvođači, korisnici ili pružatelji usluga. Stoga je važno da se u novoj uredbi uzmu u obzir mogući učinci na sve zahvaćene sektore i sudionike, uključujući MSP-ove. Glavne su promjene koje prijedlog uredbe donosi sljedeće: direktiva postaje uredba, mijenja se područje primjene, neke su definicije jasnije i mijenjaju se neke odredbe i osnovni zdravstveni i sigurnosni zahtjevi kako bi se uzele u obzir nove tehnologije.

16. studenog 2021. godine europska neprofitna udruga SBS (Small Business Standards) koja zastupa interese MSP-ova u normizaciji, održava on-line seminar o promjenama Direktive o strojevima, normama za strojeve koje podržavaju Direktivu, budućoj normizaciji u tom području i povezanošću s ocjenom sukladnosti. Svrha je seminara raspraviti o glavnim posljedicama nove uredbe o strojevima za europske MSP-ove.

Što obuhvaća nova uredba i koje promjene donosi? Koje će posljedice nova uredba imati na vaše poslovanje? Gdje možete naći dodatne informacije i podršku?

Prijavite se za seminar i saznajte sve o ovoj važnoj temi na poveznici.