Europska godina željeznice: stručnjaci za željeznice otkrivaju zašto su CEN-ove i CENELEC-ove norme ključne za europske željeznice

Nakon stripa Standards@Rail (Norme@Željeznica) CEN i CENELEC zaključuju Europsku godinu željeznice novom kampanjom za europske građane o važnosti europskih normi za svakodnevni pogon vlakova i željezničke infrastrukture.  
Na videozapisima u okviru kampanje stručnjaci iz tehničkog odbora CEN/TC 256, Railways applications i CLC/TC 9X, Electrical and electronic applications for railways javnosti predstavljaju neke od europskih normi koje izravno pridonose sigurnoj, učinkovitoj i otpornoj željezničkoj mreži u Europi: od kibernetičke sigurnosti i kotača do zaslona u upravljačnici, aerodinamike i punjenja vodikom.
Tako europski građani mogu saznati više o ulozi tih normi u prevladavanju sadašnjih i budućih izazova s kojima se suočavaju željeznice u nastojanju da olakšaju putnički i robni prijevoz. Zahvaljujući stručnjacima iz odbora CEN/TC 256 i CLC/TC 9X norme za željeznice postaju pristupačne!
 
Pogledajte videozapise ovdje:
 

HZN e-glasilo 11/2023

Službeno glasilo Hrvatskoga zavoda za norme (HZN e-glasilo) izlazi mjesečno (Odluka). Kao prilog službenomu glasilu nalazi se Oglasnik za normativne dokumente s podacima o rezultatima rada hrvatske, međunarodne i europske normizacije.

HZN e-glasilo obrađuje teme iz normizacije i donosi novosti iz HZN-a te međunarodnih i europskih normirnih tijela...
Pročitajte više