Preskočite na glavni sadržaj
HR

Normoteka

Normoteka je informacijsko-dokumentacijska središnjica HZN-a koja pohranjuje i održava zbirke norma te pruža informacijske usluge korisnicima. Svi zainteresirani korisnici u normoteci mogu ostvariti besplatan uvid u sadržaj norma, kao i pristup svim raspoloživim informacijama uz stručnu pomoć djelatnika.
 
U fondu normoteke neprekidno se održavaju zbirke hrvatskih (HRN), europskih (CEN, CENELEC) i međunarodnih (ISO, IEC) norma. Na zahtjev korisnika, normoteka osigurava dostupnost njemačkih (DIN) i američkih granskih norma (ASTM).
 
Sve vrijedeće norme iz fonda normoteke dostupne su u elektroničkom (PDF) formatu. Povučene norme također su dostupne na uvid, djelomično u tiskanom, a većim dijelom u elektroničkom (PDF) formatu.
 
Osim besplatnog uvida u norme i publikacije iz područja normizacije, korisnicima se omogućuje i besplatan uvid u nacrte norma za vrijeme trajanja javne rasprave koju HZN objavljuje u HZN-e Glasilu na temelju Zakona o normizaciji (Narodne novine 80/2013). Osim u normoteci, nacrti su norma zainteresiranima na raspolaganju i putem Sustava komentiranja nacrta norma - HZNacrti.
 
Radno je vrijeme normoteke od ponedjeljka do petka 8:30 - 15:00 na adresi Ulica grada Vukovara 78, Zagreb. Za najavu dolaska u normoteku, kao i više informacija o normama, molimo kontaktirajte s nama telefonom: 01 6106 051, 01 6106 059 ili e-poštom: normoteka@hzn.hr.
 
Radi pomoći u uključivanju poduzetnika u normizaciju i sudjelovanju u nacionalnim normizacijskim aktivnostima u području njihova poslovanja, normoteka djeluje i kao Kontaktna točka za MSP.
HZN e-glasilo 5/2024
Službeno glasilo Hrvatskoga zavoda za norme (HZN e-glasilo) izlazi mjesečno (Odluka). Kao prilog službenomu glasilu nalazi se Oglasnik za normativne dokumente s podacima o rezultatima rada hrvatske, međunarodne i europske normizacije.

HZN e-glasilo obrađuje teme iz normizacije i donosi novosti iz HZN-a te međunarodnih i europskih normirnih tijela...
Članovi smo
etsi logo iso logo iec logo cen logo cenelec logo