Javna rasprava o nacrtu hrvatske norme nHRN 1112

U tijeku je javna rasprava o nacrtu hrvatske norme nHRN 1112, Komplet prve pomoći za motorna vozila kategorije M i N.
 
Javna rasprava o nacrtu hrvatske norme nHRN 1112 objavljena je na prijedlog tehničkog odbora HZN/TO 580, Pribor za prvu pomoć temeljem Zakona o normizaciji (NN br. 80/13), u HZN e-glasilu 8/2022.
 
Nacrt norme nHRN 1112  dostupan je za komentiranje putem aplikacije HZNacrti, koja zainteresiranoj javnosti omogućuje besplatan pregled, kao i komentiranje nacrta norma za vrijeme trajanja javne rasprave. Za pregled i komentiranje nacrta norma potrebna je besplatna registracija u aplikaciju HZNacrti.
 
Osim putem aplikacije HZNacrti, pisane komentare na predmetni nacrt hrvatske norme možete dostaviti HZN-u (uz naznaku tehničkog odbora i referencijsku oznaku nacrta hrvatske norme) na adresu e-pošte: pisarnica@hzn.hr. U ovom slučaju, besplatan uvid u sadržaj nacrta norme omogućen je u normoteci HZN-a, Ulica grada Vukovara 78, Zagreb uz najavu na telefon: 01 6106 051 ili adresu: normoteka@hzn.hr.
 
Rok za komentiranje nacrta hrvatske norme nHRN 1112 je 1. listopada 2022.
 
Za sve dodatne informacije možete se obratiti Boženi Mesek, višoj stručnoj savjetnici za normizaciju u području zdravlja, okoliša i medicinske opreme na adresu e-pošte: bozena.mesek@hzn.hr ili tel.: 01/610 95 99.

HZN e-glasilo 3/2024

Službeno glasilo Hrvatskoga zavoda za norme (HZN e-glasilo) izlazi mjesečno (Odluka).

HZN e-glasilo se sastoji od dva (2) dijela: 
1) Osnovnog dijela glasila sa stručnim člancima i obavijestima i, 
2) Oglasnika za normativne dokumente s podacima o rezultatima rada hrvatske, međunarodne i europske normizacije.

HZN e-glasilo obrađuje teme iz normizacije i donosi novosti iz HZN-a te međunarodnih i europskih normirnih tijela...
Pročitajte više