Studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva u okviru Erasmusa posjetili HZN

Studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva u okviru Erasmusa posjetili su Hrvatski zavod za norme 18. siječnja 2023. godine. Desetak studenata došlo je u pratnji prof. dr. sc. Dine Šimunić.
 
Studente je pozdravila Ivana Ivić, voditeljica Odsjeka za razvoj, edukaciju i certifikaciju te ih upoznala s temama predavanja i predavačima. Predstavila je rad HZN-a i normizaciju u Republici Hrvatskoj.

Tomislav Šolc, viši stručni savjetnik za normizaciju u području energetske elektrotehnike upoznao je studente s radom i izazovima u području elektrotehnike i informacijske tehnologije. Predstavio je rad Međunarodnoga elektrotehničkog povjerenstva (IEC) i Europskog odbora za elektrotehničku normizaciju (CENELEC) te pravila rada i suradnju unutar tehničkih odbora.
 
Alica Glavaš, viša stručna savjetnica za normizaciju u području telekomunikacija predstavila je rad tehničkih odbora HZN-a u području telekomunikacija, djelokrug rada Europskog instituta za telekomunikacijske norme (ETSI), kao i ulogu HZN-a u ETSI-ju. Pokazala je studentima s kojim se normizacijskim dokumentima susrećemo u radu te predstavila sve ETSI-jeve tehničke odbore.

Ana Marija Boljanović, voditeljica Odsjeka normoteke predstavila je usluge normoteke i upoznala studente s HZN-ovim e-alatima za korisnike.

Nakon izlaganja studenti su posjetili normoteku.

HZN e-glasilo 3/2024

Službeno glasilo Hrvatskoga zavoda za norme (HZN e-glasilo) izlazi mjesečno (Odluka).

HZN e-glasilo se sastoji od dva (2) dijela: 
1) Osnovnog dijela glasila sa stručnim člancima i obavijestima i, 
2) Oglasnika za normativne dokumente s podacima o rezultatima rada hrvatske, međunarodne i europske normizacije.

HZN e-glasilo obrađuje teme iz normizacije i donosi novosti iz HZN-a te međunarodnih i europskih normirnih tijela...
Pročitajte više