7. konferencija o normizaciji kibernetičke sigurnosti na temu europske normizacije kao potpore zakonodavstvu EU-aEuropske normizacijske organizacije CEN, CENELECETSI sa zadovoljstvom udružuju snage s ENISA-om, Agencijom za kibernetičku sigurnost Europske unije, i organiziraju 7. konferenciju o normizaciji kibernetičke sigurnosti na temu europske normizacije kao potpore zakonodavstvu EU-a.
 
Program ove priznate konferencije za 2023. godinu uključuje specijalizirane sastanke o normizacijskim aktivnostima u područjima povezanim s novim zakonima EU-a:
  • prijedlogom Zakona o kibernetičkoj otpornosti
  • izmjenama Uredbe eIDAS
  • Direktivom o obnovljivoj energiji (RED), prijedlogom Zakona o čipovima, Zakona o podacima, Zakona o umjetnoj inteligenciji i dr.
CILJANA PUBLIKA
Svrha je konferencije poticanje dijaloga između tvoraca politike, gospodarstva, znanstvenih organizacija i normizacijskih organizacija radi djelotvorne primjene zakona EU-a o kibernetičkoj sigurnosti.
Konferencija je 2022. godine privukla 3000 stručnjaka.

SUDJELOVANJE
Za 2023. godinu organizatori planiraju hibridnu konferenciju, ali daju prednost prilikama za umrežavanje i interakcijama uživo. Ne propustite priliku i rezervirajte mjesto! Dostupno je samo 200 mjesta za sudjelovanje uživo, a popunjavat će se prema redoslijedu prijave.

Sudjelovanje je otvoreno za sve i besplatno uz obveznu registraciju. Molimo vas da rezervirate mjesto samo ako ste sigurni da ćete doći jer organizatori pokrivaju troškove fizičkog sudjelovanja. Oni koji ne mogu sudjelovati fizički moći će pristupiti konferenciji u stvarnom vremenu putem aplikacije Webex.

PROGRAM

Registriraj se sad!


Pridružite nam se na društvenim mrežama i sudjelujte u interaktivnoj raspravi klikom na #Standards4Cyber!
 
Za više informacija posjetite mrežnu stranicu događaja.


Izvor: CEN/CENELEC

HZN e-glasilo 4/2024

Službeno glasilo Hrvatskoga zavoda za norme (HZN e-glasilo) izlazi mjesečno (Odluka).

HZN e-glasilo se sastoji od dva (2) dijela: 
1) Osnovnog dijela glasila sa stručnim člancima i obavijestima i, 
2) Oglasnika za normativne dokumente s podacima o rezultatima rada hrvatske, međunarodne i europske normizacije.

HZN e-glasilo obrađuje teme iz normizacije i donosi novosti iz HZN-a te međunarodnih i europskih normirnih tijela...
Pročitajte više