Svjetski dan zdravlja - 7. travnja

Svjetski dan zdravlja obilježava se svake godine 7. travnja 2023., a ove godine Svjetska zdravstvena organizacija obilježava svoju 75. godišnjicu.

Godine 1948. zemlje svijeta okupile su se i osnovale Svjetsku zdravstvenu organizaciju (SZO) kako bi promicale zdravlje, održavale svijet sigurnim i služile ranjivima tako da svi i svugdje mogu postići najvišu razinu zdravlja i blagostanja. 
75. godišnjica SZO-a prilika je da se osvrnemo na uspjehe u javnome zdravstvu u posljednjih sedam desetljeća koji su poboljšali kvalitetu života. To je ujedno prilika da se suočimo sa zdravstvenim izazovima današnjice i sutrašnjice.

Pridružite se Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji na putu prema zdravlju za sve.

#HealthForAll  #WHO75


Izvor: WHO
 

Hrvatske norme iz područja zdravlja i medicinske opreme izrađuju sljedeći tehnički odbori Hrvatskoga zavoda za norme:
Ako ste zainteresirani sudjelovati u radu navedenih odbora, slobodno se javite e-poštom:
 
Za dodatne obavijesti o radu odbora HZN/TO 121, HZN/TO 555, HZN/TO 580 i HZN/TU S1 možete se obratiti:
tajnici navedenih tehničkih odbora Boženi Mesek, višoj stručnoj savjetnici za normizaciju u području zdravlja, okoliša i medicinske opreme (bozena.mesek@hzn.hr)

Za dodatne obavijesti o radu odbora u području zdravstvene informatike možete se obratiti tajnici tehničkoga odbora HZN/TO 215 Dinki Ilić-Roller, višoj stručnoj savjetnici za normizaciju u području informacijske tehnologije (dinka.ilic.roller@hzn.hr
 
Za dodatne obavijesti o radu odbora u području električne opreme u medicinskoj praksi možete se obratiti tajniku tehničkoga odbora HZN/TO E62 Danielu Rapaiću, višem stručnom savjetniku za normizaciju u području elektronike (daniel.rapaic@hzn.hr)

Detaljnije informacije o hrvatskim normama koje su izradili i prihvatili tehnički odbori Hrvatskoga zavoda za norme možete pronaći u katalogu hrvatskih norma te repozitoriju HRN4You. Za besplatan uvid u sadržaj norma možete najaviti svoj dolazak u normoteku, a za kupnju navedenih norma ili bilo kojega normativnog dokumenta pošaljite popunjeni obrazac za ponudu na e-adresu prodaja@hzn.hr.





HZN e-glasilo 3/2024

Službeno glasilo Hrvatskoga zavoda za norme (HZN e-glasilo) izlazi mjesečno (Odluka).

HZN e-glasilo se sastoji od dva (2) dijela: 
1) Osnovnog dijela glasila sa stručnim člancima i obavijestima i, 
2) Oglasnika za normativne dokumente s podacima o rezultatima rada hrvatske, međunarodne i europske normizacije.

HZN e-glasilo obrađuje teme iz normizacije i donosi novosti iz HZN-a te međunarodnih i europskih normirnih tijela...
Pročitajte više