Studenti Filozofskog fakulteta posjetili HZN

Studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu posjetili su Hrvatski zavod za norme 20. listopada 2023. godine. Sedam studenata došlo je u pratnji prof. Ivanke Rajh, lektorice s Odsjeka za romanistiku na studiju francuskog jezika i književnosti.
 
Studente je pozdravila Ivana Ivić, voditeljica Odsjeka za razvoj, edukaciju i certifikaciju te ih upoznala s temama predavanja i predavačima.

Danijela Novota Krajnović, viša stručna savjetnica za poslove odsjeka normoteke upoznala je studente s normizacijom, normama i načinima objave hrvatskih norma. Također je predstavila rad normoteke i mogućnosti koje studenti imaju koristeći se uslugama normoteke. Naglasila je važnost autorskog prava na norme te predstavile katalog hrvatskih norma dostupan na mrežnim stranicama HZN-a. Također je pozvale studente da prate mrežne stranice HZN-a (www.hzn.hr) kako bi na vrijeme dobili potrebne informacije za uključivanje u normizacijski rad.

Marina Babić, viša stručna savjetnica za normizaciju u području osnovnih norma predstavila je rad HZN/TO 37, Terminologija. Studentima je prezentirala rad u tehničkom odboru te način i važnost prevođenja normi na hrvatski jezik s posebnim osvrtom na normu HRN EN ISO 17100:2015, Usluge pismenog prevođenja  Zahtjevi za usluge pismenog prevođenja (ISO 17100:2015; EN ISO 17100:2015).

Nakon odgovora na pitanja studenti su pregledali norme zanimljive u njihovu području rada.



HZN e-glasilo 3/2024

Službeno glasilo Hrvatskoga zavoda za norme (HZN e-glasilo) izlazi mjesečno (Odluka).

HZN e-glasilo se sastoji od dva (2) dijela: 
1) Osnovnog dijela glasila sa stručnim člancima i obavijestima i, 
2) Oglasnika za normativne dokumente s podacima o rezultatima rada hrvatske, međunarodne i europske normizacije.

HZN e-glasilo obrađuje teme iz normizacije i donosi novosti iz HZN-a te međunarodnih i europskih normirnih tijela...
Pročitajte više