Poziv na međunarodnu IECEx konferenciju o protueksplozijskoj zaštiti



        

    
      
 
Konferencija pod nazivom 2024 IECEx International Conference održat će se 14. i 15. ožujka 2024. godine u Podstrani kod Splita.
 
Međunarodnu konferenciju zajedno organiziraju Međunarodno elektrotehničko povjerenstvo (IEC), Međunarodni sustav za ocjenu sukladnosti proizvoda namijenjenih uporabi u prostorima ugroženim eksplozivnom atmosferom s pripadajućim uslugama (IECEx), Gospodarska komisija Ujedinjenih naroda za Europu (UNECE), Hrvatski zavod za norme (HZN) i Fiditas.
 
Kao mjesto održavanja ovoga važnog normizacijskog događaja odabrana je Republika Hrvatska koja uspješno vodi međunarodno tajništvo IEC-ova pododbora 31J iz Zagreba još od 1981. godine. Ovaj je događaj iznimno bitan za hrvatsko gospodarstvo u cjelini, posebno zbog najave dolaska oko 200 stručnjaka u ovome interdisciplinarnom području tehnike iz 43 zemlje svijeta.
 
IECEx sustav globalno je prepoznatljiv sustav za ocjenjivanje sukladnosti u području protueksplozijske zaštite. IECEx certifikati jamstvo su kvalitete i pouzdanosti u certificirani proizvod ili uslugu. Iskustva iz proteklih 25 godina uz snažnu potporu UN-a i najvećih svjetskih kompanija u industriji energenata, rudarstvu, ali i kemijskoj, farmaceutskoj, brodograđevnoj, drvoprerađivačkoj i prehrambenoj industriji, navode na zaključak da će utjecaj IECEx-a u budućnosti sve više rasti.
  • Radni jezik konferencije je engleski

HZN e-glasilo 3/2024

Službeno glasilo Hrvatskoga zavoda za norme (HZN e-glasilo) izlazi mjesečno (Odluka).

HZN e-glasilo se sastoji od dva (2) dijela: 
1) Osnovnog dijela glasila sa stručnim člancima i obavijestima i, 
2) Oglasnika za normativne dokumente s podacima o rezultatima rada hrvatske, međunarodne i europske normizacije.

HZN e-glasilo obrađuje teme iz normizacije i donosi novosti iz HZN-a te međunarodnih i europskih normirnih tijela...
Pročitajte više