Studenti Sveučilišta Sjever posjetili HZN

Tridesetak studenata druge godine Poslovne ekonomije sa Sveučilišta Sjever iz Koprivnice posjetilo je Hrvatski zavod za norme 19. studenog 2018. godine. Studenti su prvi puta u posjetu HZN-u pod vodstvom doc. dr. Đure Tunjića.
 

Studente je pozdravila gđa Ivana Ivić, voditeljica Odsjeka za edukaciju, razvoj i certifikaciju te upoznala studente s osnivanjem i radom  Hrvatskog zavoda za norme, osnovama normizacije, vrstama dokumenata u normizaciji te nastankom norma. Nadalje, dala je pregled područja normizacije s posebnim osvrtom na područje Osnovne norme te dala pregled niza norma za sustave upravljanja kvalitetom ISO 9000.

Voditeljica Odsjeka za poslove normoteke, gđa Ana Marija Boljanović upoznala je studente s radom normoteke te aplikacijama dostupnim na      internetskim stranicama HZN-a: sustav komentiranja nacrta norma HZNacrti, tečaj e-učenja o normizaciji i Repozitorij hrvatskih norma HRN4You.

Nakon izlaganja, studenti su posjetili normoteku. 

HZN e-glasilo 10/2023

Službeno glasilo Hrvatskoga zavoda za norme (HZN e-glasilo) izlazi mjesečno (Odluka). Kao prilog službenomu glasilu nalazi se Oglasnik za normativne dokumente s podacima o rezultatima rada hrvatske, međunarodne i europske normizacije.

HZN e-glasilo obrađuje teme iz normizacije i donosi novosti iz HZN-a te međunarodnih i europskih normirnih tijela...
Pročitajte više