Pokrenut internetski portal „Sve za potrošače“

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta 30. travnja 2019. godine službeno je pokrenulo internetsku stranicu „Sve za potrošače“ https://www.szp.hr/#info, prvi hrvatski središnji portal za potrošače putem kojeg će građani lakše moći ostvariti svoja potrošačka prava.
 
Portal je uspostavljen kako bi se na jednom mjestu objedinile sve potrebne informacije iz različitih stručnih područja povezanih s problemima koji se odnose na neispravnu robu i jamstva, javne usluge, financijsku i medijsku pismenost, on-line kupovinu, elektroničke komunikacije, opasne proizvode, sigurnost hrane i moderne tehnologije.
 
Budući da je zaštita potrošača međuresorno i vrlo kompleksno područje i pokriva ga u svojoj nadležnosti velik broj institucija, i Hrvatski zavod za norme bio je pozvan kao partner uključiti se u izradu priloga za portal.

Osim poveznice na internetske stranice HZN-a, važeće zakone koje se odnose na normizaciju, brošure značajne za potrošače, HZN će kontinuirano nastaviti dopunjavati portal novostima iz područja normizacije koje su važne za potrošače.


HZN e-glasilo 3/2024

Službeno glasilo Hrvatskoga zavoda za norme (HZN e-glasilo) izlazi mjesečno (Odluka).

HZN e-glasilo se sastoji od dva (2) dijela: 
1) Osnovnog dijela glasila sa stručnim člancima i obavijestima i, 
2) Oglasnika za normativne dokumente s podacima o rezultatima rada hrvatske, međunarodne i europske normizacije.

HZN e-glasilo obrađuje teme iz normizacije i donosi novosti iz HZN-a te međunarodnih i europskih normirnih tijela...
Pročitajte više