Preskočite na glavni sadržaj
HR

Sustav komentiranja nacrta norma - HZNacrti

Sustav komentiranja nacrta norma - HZNacrti namijenjen je hrvatskoj stručnoj javnosti koja nije uključena u rad tehničkih odbora HZN-a, posebno malim i srednjim poduzećima, a koja se želi informirati o nacrtima norma te davati svoje komentare na nacrte za vrijeme trajanja javne rasprave.
 
Putem sustava HZNacrti korisnici mogu čitati nacrte norma te davati komentare koji će nakon isteka roka za davanje komentara biti proslijeđeni hrvatskomu tehničkom odboru (HZN/TO, HZN/TO E) zaduženom za određeni nacrt.
 
Rok za komentiranje nacrta putem sustava HZNacrti bit će nešto kraći od roka za glasanje na europskoj razini, kako bi mjerodavni tehnički odbori imali dovoljno vremena raspraviti o pristiglim komentarima. Prihvaćeni komentari oblikovani u nacionalno stajalište bit će proslijeđeni na europsku razinu prilikom glasanja na određeni nacrt.
 
HZN će voditi računa da se u sustavu nalaze svi nacrti koji su dostupni za javnu raspravu na europskoj razini.
 
Više o sustavu za komentiranje nacrta norma - HZNacrti možete saznati ovdje.
 
Nadamo se da ćete iskoristiti prednosti sustava za komentiranje nacrta norma - HZNacrti te tako sudjelovati u oblikovanju hrvatskoga nacionalnog stajališta i izradi europskih i hrvatskih norma.

Prijavite se, otvorite svoj korisnički račun!  Kliknite ovdje!Sufinancirale Europska unija i EFTA      

Autor snosi isključivu odgovornost za ovu aplikaciju. Europska unija ne odgovara za upotrebu informacija koje su u njoj sadržane.


   

HZN e-glasilo 6/2024
Službeno glasilo Hrvatskoga zavoda za norme (HZN e-glasilo) izlazi mjesečno (Odluka). Kao prilog službenomu glasilu nalazi se Oglasnik za normativne dokumente s podacima o rezultatima rada hrvatske, međunarodne i europske normizacije.

HZN e-glasilo obrađuje teme iz normizacije i donosi novosti iz HZN-a te međunarodnih i europskih normirnih tijela...
Članovi smo
etsi logo iso logo iec logo cen logo cenelec logo