Preskočite na glavni sadržaj
HR

Održan 1. sastanak tehničkog odbora CEN/TC 459, ECISS - European Committee for Iron and Steel Standardization

17.04.2019.
U Bruxellesu je 12. i 13. ožujka 2019. održan prvi sastanak europskoga tehničkog odbora  CEN/TC 459, ECISS - European Committee for Iron and Steel Standardization, čije se tajništvo nalazi u AFNOR-u. Sastanak je otvorila tajnica tehničkog odbora, gospođa Marie Sajot. Sastanku su prisustvovali delegati iz sljedećih država: Austrije, Finske, Francuske, Italije, Nizozemske, Njemačke, Španjolske, Švedske, Ujedinjenog Kraljevstva i Hrvatske.
 
Tehnički odbor CEN/TC 459 zamijenio je ECISS/COCOR, a nekadašnji odbori ECISS/TC-a su prešli u pododbore CEN/TC 459/SC. Za predsjednika CEN/TC 459 imenovan je gospodin David Valenti na razdoblje od šest godina, a počevši od 12. ožujka 2019. godine
 
Prihvaćena je odluka o konačnom nazivu odbora na engleskome jeziku: ECISS - European Committee for Iron and Steel Standardization i području rada (scope): Standardization on the definition, classification, testing, chemical analysis and technical delivery requirements for iron and steel products.  

Iz HZN-a sastanku je prisustvovao Dražen Biošić, dipl. kem. ing. viši stručni savjetnik za normizaciju u području metalnih materijala.
 
Sljedeći sastanak odbora CEN/TC 459 održat će se tijekom 2020. godine.
HZN e-glasilo 5/2024
Službeno glasilo Hrvatskoga zavoda za norme (HZN e-glasilo) izlazi mjesečno (Odluka). Kao prilog službenomu glasilu nalazi se Oglasnik za normativne dokumente s podacima o rezultatima rada hrvatske, međunarodne i europske normizacije.

HZN e-glasilo obrađuje teme iz normizacije i donosi novosti iz HZN-a te međunarodnih i europskih normirnih tijela...
Članovi smo
etsi logo iso logo iec logo cen logo cenelec logo