Preskočite na glavni sadržaj
HR

Održan 4. plenarni sastanak tehničkog odbora CEN/TC 452, Assistance Dogs

29.05.2019.
U Delftu, Nizozemska, održan je 17. svibnja 2019. godine četvrti plenarni sastanak europskoga tehničkog odbora CEN/TC 452, Assistance Dogs, čije tajništvo vodi Hrvatski zavod za norme. Ujedno to je i jedini europski tehnički odbor kojemu predsjedava Hrvat -  dr.sc. Marijan Alfonso Sesar, ravnatelj Centra za rehabilitaciju Silver.

Od 13. do 16. svibnja 2019. održani su i sastanci radnih skupina CEN/TC 452/WG 2, Lifetime welfare, CEN/TC 452/WG 4, Training and assessment, CEN/TC 452/WG 5, Client Services i  CEN/TC 452/WG 6, Accessibility.Plenarnom sastanku CEN/TC 452  prisustvovali su predstavnici 10 nacionalnih normirnih tijela: austrijskoga ASI-ja, belgijskoga NBN-a, češkoga UNMZ-a, njemačkog DIN-a, talijanskog UNI-ja, nizozemskog NEN-a, slovenskog SIST-a, švedskog SIS-a, švicarskog SNV i britanskog BSI-ja te predstavnici  ANEC-a (koji predstavlja glas potrošača u normizaciji).  

Sastanku je prisustvovala gospođa Jennifer Lynn Ceia iz Centra za rehabilitaciju Silver kao voditeljica radne skupine CEN/TC 452/WG 5.

Na sastanku je doneseno 6 odluka te je dogovoreno da će se sastanci radnih skupina održati u prvom tjednu prosinca 2019. godine u Zagrebu.

Sljedeći plenarni sastanak odbora CEN/TC 452 održat će se 24. travnja 2020. godine. Od 20. - 23. travnja 2020. godine održat će se i sastanci radnih skupina te će se točan raspored održavanja radnih skupina  i mjesto odrediti naknadno.

Iz HZN-a sastanku je prisustvovala gospođa Vesna Ferenčak Brodarić, tajnica odbora CEN/TC 452 i viša stručna savjetnica za normizaciju u području usluga, kućanstva i slobodnog vremena te gospođa Karla Foršek, kao članica tajništva CEN/TC 452.

HZN e-glasilo 6/2024
Službeno glasilo Hrvatskoga zavoda za norme (HZN e-glasilo) izlazi mjesečno (Odluka). Kao prilog službenomu glasilu nalazi se Oglasnik za normativne dokumente s podacima o rezultatima rada hrvatske, međunarodne i europske normizacije.

HZN e-glasilo obrađuje teme iz normizacije i donosi novosti iz HZN-a te međunarodnih i europskih normirnih tijela...
Članovi smo
etsi logo iso logo iec logo cen logo cenelec logo