Preskočite na glavni sadržaj
HR

Predstavljanje hrvatskog prijevoda norme ISO 17100:2015, Usluge pismenog prevođenja - Zahtjevi za usluge pismenog prevođenja

23.03.2021.

 
Zajednica za prevoditeljstvo (ZZP) Hrvatske gospodarske komore u suradnji s Hrvatskim zavodom za norme poziva vas na online predstavljanje hrvatskog prijevoda norme ISO 17100:2015Usluge pismenog prevođenja  Zahtjevi za usluge pismenog prevođenja, koje će se održati u ponedjeljak 29. ožujka 2021. godine u 14 sati.
 

Na predstavljanju govorit će Marina Babić iz Hrvatskog zavoda za norme te dr. sc. Monika Blagus kao članica ZZP-ove radne skupine osnovane radi prevođenja dotične norme na hrvatski jezik.
 

Na predstavljanju bit će riječi o važnosti normi općenito, o značaju ove norme za prevoditeljsku struku te o promjenama s kojima se struka suočila u posljednjih 15 godina, otkako je objavljena prethodna norma. Također će se govoriti o strukturi same norme te o procesu njezina prevođenja.
 

Predstavljanje će se održati putem platforme MS Teams.
 

Na predstavljanje možete se prijaviti prijavnicom koja je dostupna na: https://www.hgk.hr/predstavljanje-hrvatskog-prijevoda-norme-iso-171002015-usluge-prevodenja-zahtjevi-za-usluge-prevodenja-najava  
najkasnije do petka 26. ožujka 2021. godine u 14 sati
HZN e-glasilo 6/2024
Službeno glasilo Hrvatskoga zavoda za norme (HZN e-glasilo) izlazi mjesečno (Odluka). Kao prilog službenomu glasilu nalazi se Oglasnik za normativne dokumente s podacima o rezultatima rada hrvatske, međunarodne i europske normizacije.

HZN e-glasilo obrađuje teme iz normizacije i donosi novosti iz HZN-a te međunarodnih i europskih normirnih tijela...
Članovi smo
etsi logo iso logo iec logo cen logo cenelec logo