Preskočite na glavni sadržaj
HR

Studenti Veleučilišta Velika Gorica posjetili HZN

12.11.2019.

Studenti dodiplomskog studija Održavanje računalnih sustava Veleučilišta Velika Gorica posjetili su Hrvatski zavod za norme 6. studenog 2019. godine. Trideset i devet studenata je došlo u pratnji profesorice Irine Kacian Ivetić.
.Studente je pozdravila gospođa Ivana Ivić, voditeljica Odsjeka za razvoj, edukaciju i certifikaciju te ih upoznala s temama predavanja i predavačima.

Gospođa Dinka Ilić-Roller, viša stručna savjetnica za normizaciju u području informacijske tehnologije predstavila je rad Hrvatskog zavoda za norme, osvrnula se na povijest normizacije, osnove normizacije te vrste dokumenata u normizaciji. Također je studentima predstavila tehničke odbore u području informacijske tehnologije kao i norme u području održavanja računala. Na kraju je prikazan video isječak gospodina Sergia Mujice, glavnog tajnika ISO-a povodom obilježavanja svjetskog dana norme, ove godine s temom „Norme za videotehnologiju povezuju svijet“.
 


 

Gospođa Ana Marija Boljanović, voditeljica poslova normoteke, i gospođa Danijela Novota Krajnović, viša stručna savjetnica za poslove odsjeka normoteke, upoznale su studente s radom normoteke i zbirkom hrvatskih norma. Naglasile su važnost autorskog prava na norme te predstavile aplikacije dostupne na internetskim stranicama HZN-a: sustav komentiranja nacrta norma HZNacrti, tečaj e-učenja o normizaciji i Repozitorij hrvatskih norma HRN4You.

Nakon izlaganja, studenti su posjetili normoteku.


 

HZN e-glasilo 6/2024
Službeno glasilo Hrvatskoga zavoda za norme (HZN e-glasilo) izlazi mjesečno (Odluka). Kao prilog službenomu glasilu nalazi se Oglasnik za normativne dokumente s podacima o rezultatima rada hrvatske, međunarodne i europske normizacije.

HZN e-glasilo obrađuje teme iz normizacije i donosi novosti iz HZN-a te međunarodnih i europskih normirnih tijela...
Članovi smo
etsi logo iso logo iec logo cen logo cenelec logo