Javno savjetovanje: Upute za prijavitelje za dodjelu sredstava za ublažavanje štetnih učinaka Brexita

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije otvorilo je 20. listopada 2022. godine na središnjem portalu za e-savjetovanja javno savjetovanje o nacrtu Uputa za prijavitelje za Javni poziv za dodjelu sredstava za mjeru M1: “Ublažavanje štetnih učinaka Brexita na konkurentnost i poslovanje hrvatskih poduzetnika.“
 
U okviru navedenog Poziva hrvatskim poduzetnicima dodjeljivat će se bespovratna sredstva u obliku potpora male vrijednosti radi ublažavanja ekonomske štete nastale kao posljedica Brexita, odnosno povlačenja Ujedinjenog Kraljevstva, Velike Britanije i Sjeverne Irske iz Europske unije.
 
Prihvatljivi prijavitelji na ovom Pozivu mogu biti poduzeća registrirana u RH koja su poslovanje na tržištu Ujedinjenog Kraljevstva započela prije 1. veljače 2020. godine i koja mogu dokazati da su zbog Brexita suočeni s dodatnim troškovima poslovanja na tome tržištu.
 
Ukupna vrijednost bespovratnih sredstva koja su na raspolaganju u okviru Poziva iznosi 42 milijuna kuna, odnosno 5,57 milijuna eura, pri čemu najniži iznos koji se može dodijeliti pojedinom prijavitelju iznosi 25 tisuća kuna odnosno 3,32 tisuće eura. Najviši iznos potpore koji se po ovom Pozivu može dodijeliti jedinstvenom poduzetniku propisan je de minimis Uredbom, odnosno iznosi maksimalno 200 000 eura tijekom tri fiskalne godine.
 
Cilj je javnog savjetovanja prikupljanje primjedbi i prijedloga zainteresirane javnosti koja se poziva da svoje primjedbe i prijedloge dostavi putem središnjeg portala za savjetovanja s javnošću koji je dostupan na poveznici: javno savjetovanje BAR
 
Rok je za dostavu komentara zainteresirane javnosti 20. studenog 2022. godine.

 

HZN e-glasilo 1/2024

Službeno glasilo Hrvatskoga zavoda za norme (HZN e-glasilo) izlazi mjesečno (Odluka). Kao prilog službenomu glasilu nalazi se Oglasnik za normativne dokumente s podacima o rezultatima rada hrvatske, međunarodne i europske normizacije.

HZN e-glasilo obrađuje teme iz normizacije i donosi novosti iz HZN-a te međunarodnih i europskih normirnih tijela...
Pročitajte više